Oxyfix – Minireningsverk

Högsta standarden – till ett bra pris!

Oxyfix är ett biologiskt reningsverk för avlopp som inte är anslutna till kommunalt reningsverk. Oxyfix passar enskilda hushåll, samfälligheter och fastigheter med kommersiell verksamhet. Den finns i storlekar från 5 – upp till 400 personer.

Oxyfix innehåller både ett biologiskt reningssteg och ett fosforreducerande steg och klarar såväl hög som normal skyddsnivå. Vid rening av avloppsvatten från restauranger måste lösningen kompletteras med en fettavskiljare.

Oxyfix med fosforfälla

Oxyfix ett reningsverk att lita på

Oxyfix levereras oavsett storlek på reningsverket alltid med en slamavskiljning.

Tanken är tillverkad av högkvalitativ betong och armerad med stålfibrer. Oxyfix upp till 20 personer finns även som lättviktsprodukt i förstärkt PE-plast.

Den biologiska reningen kompletteras med ett fosforreducerande reningssteg med fosforfiltret Polonite. Driftkostnaden vid rening med fosforfiltret Polonite är 30 procent lägre än vid rening med kemfällning. Läs mer om filtermaterialet samt byte av filter under fliken ”Underhåll”.

Det medföljer en luftkompressor för syresättning som anpassas för aktuellt reningsverk. Det behövs inget mer än ett vanligt uttag på 1-fas, 230 volt.

Oxyfix finns i många storlekar och utföranden. Under fliken produktblad hittar du produktspecifikationen om reningsverket för ett hushåll. Har du frågor gällande större reningsverk är du alltid välkommen att kontakta oss för vidare information.

Oxyfix Underhåll

Oxyfix kräver få slamtömningar och är byggd för enkel tillgång till reningsverket vid till exempel slamtömning. De mindre reningsverken saknar rörliga delar och är därmed i princip underhållsfria. Vid leverans medföljer en enkel egenkontroll som vi rekommenderar att du utför två gånger per år.

Underhåll

Köpa reningsverk eller tjänsten rening? Teckna Serviceavtal!

Oavsett vilken lösning som du i slutändan väljer kommer den att behöva någon form av översyn. Ett självklart val är en lösning som ger dig funktionen dagligen men även minimalt med underhåll.

Du kan förstås välja att sköta ditt reningsverk själv eller teckna dig för vårt serviceavtal då ingår årligt underhållsbesök då vi utför funktionskontroll på ditt reningsverk.